Raad van de Orde trekt zich terug aan de oevers van de Our in de provincie Luxemburg


De reflectiedagen staan de Raad van de Orde toe om gedurende bijna drie dagen eens door te bomen over onderwerpen die in de loop van het jaar met onvoldoende diepgang kunnen worden behandeld. Mr. Eddy Cochez leidde de eerste werkvergadering over de perimeter van het beroep, dat de laatste maanden meer en meer naar de voorgrond kwam; de Raad sprak een beleidslijn af die binnenkort concreet wordt uitgewerkt.

In een volgende sessie besprak de Raad verschillende voorstellen van ongevallenverzekeraar Precura; op basis van concrete schadecijfers en statistieken koos de Raad ervoor om de dekking waarvoor de advocaten betalen via hun baliebijdrage, niet uit te breiden.

In een uitgebreide sessie becommentarieerde Katlijn Voordeckers van Opmerkelijk de resultaten van het branding traject dat onder leiding van de stafhouder een jaar geleden werd ingezet. Op die basis tekende zich duidelijk het DNA van de Orde af, en bepaalde de Orde de krijtlijnen voor de communicatie en stijl voor de volgende jaren. Van een hele andere orde was de volgende discussie over de behandeling van de ereloonadviezen, de herziening van het systeem van de verzoeningskamer, en de wijze waarop de Orde omgaat met ereloonbetwistingen.

Tijdens de voorlaatste werkvergadering lichtte het agentschap Chilli via een videoverbinding toe hoe het DNA van de Orde kon omgezet worden in een nieuw logo en een nieuwe huisstijl; u leest er binnenkort meer over. Ten slotte deelde Mr. Luc Vanaverbeke met de Raad zijn zorgen over het gebrek aan permanente vorming dat bij veel advocaten wordt vastgesteld; de Raad nam kennis van de cijfers en keurde een actieplan goed.

Work hard, play hard. In het idyllische Les terrases de l’Our werd niet alleen hard gewerkt maar werd ook de innerlijke mens verwend. Tijdens de tweede dag werd een stevige boswandeling onder leiding van een natuurgids voorafgegaan door een huifkarrentocht met regionale specialiteiten.

De reflectiedagen maakte van de leden van de Raad een nog hechter team. Een goede verstandhouding en diepgaand overleg vormt de basis voor een goed beleid.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private