Over Balie Brussel

Nederlandse Orde
van Advocaten

De Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie van Brussel is een beroepsvereniging voor advocaten uit het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.

Op 1 december 2023 telde Balie Brussel bijna 4000 advocaten, waaronder 2682 op het tableau (97 met een tweede vestiging), 822 advocaten-stagiairs, 199 ingeschreven op de EU-lijst, 118 ingeschreven op de B-lijst en 152 ere-advocaten. 

Een brug. Dat wil Balie Brussel zijn. Tussen de gevestigde waarden van het beroep van advocaat aan de ene kant. En de evoluties, trends en uitdagingen in de wereld waarin advocaten vandaag ageren en ondernemen aan de andere kant. Want de maatschappelijke context verandert voortdurend.

Zowel voor advocaten als rechtzoekenden. Balie Brussel biedt het transparante kader voor de beroepsuitoefening van Nederlandstalige advocaten in Brussel en niet-Nederlandstalige en buitenlandse advocaten die zich bij onze Orde willen aansluiten.

Vanuit een grote betrokkenheid en proactiviteit bieden we zowel onze advocaten als rechtzoekenden een straffe service. We reiken ze diensten en tools aan die hen vooruit helpen in hun zoektocht naar gerechtigheid.

In het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde (de administratieve arrondissementen Brussel-Hoofdstad en Halle-Vilvoorde) is sinds 1811 één Balie actief. Sinds de wet van 4 mei 1984 bestaat zij uit een Nederlandse en een Franse Orde. Maar voor het hele verhaal keren we even terug naar 1967. 

Ontdek via deze links meer over de structuur en de organisatie van Balie Brussel:

Balie Brussel is gangmaker van bijzondere initiatieven.