Jaarlijkse algemene vergadering 13 juni 2023

Op 13 juni namen meer dan 250 leden van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel deel aan de jaarlijkse algemene vergadering. Stafhouder Bernard Derveaux was verheugd om na twee virtuele afleveringen de leden van de balie opnieuw live te mogen verwelkomen en hij was bijzonder trots hen het nieuwe logo van de balie te mogen voorstellen.

Het geraffineerde logo staat symbool voor de brug tussen innovatie en traditie, maar ook tussen de waarden van het beroep van advocaat en alle uitdagingen in de hedendaagse maatschappij. Na een kort filmpje over ‘the making of’ van het logo, kreeg Peter Callens, voorzitter van de OVB, de pin met het elegante logo opgespeld.

Daarna was het tijd voor de uitslag van de verkiezingen. Stafhouder Bernard Derveaux en toekomstig vicestafhouder Frank Judo behaalden mooie scores. Barbara Huylebroek, Nino De Lathauwer, Wouter Smet en Thierry Vanwinsen vervoegen de raad, en Nicolas Vermeulen is volgend jaar de vertegenwoordiger van de advocaten stagiairs.

Secretaris Mr. Emmanuel Verraes bracht nadien verslag uit over de activiteiten en penningmeester Mr. Aniek Bergmans gaf toelichting bij de jaarcijfers. Tot slot was het ook tijd om afscheid te nemen van vier raadsleden: gewezen stafhouder Bart De Moor, Aniek Bergmans, Fergus Randolph en Anton Van Zantbeek.

De jaarvergadering had plaats in Auditorium 490 van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

Na afloop boden de stafhouder en de leden van de Raad een glas en een hapje aan op het terras dat uitgeeft op het Museumplein.

U kan hier de volledige fotoreportage bekijken.

U kan hier het kort filmpje over ‘the making of’ van het logo bekijken.

 

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private