Laureaten DIApositief-project van Balie Brussel gekend

Minister Dalle, Yasmine Kherbache, rechter bij het Grondwettelijk Hof, en mr. Sevda Karsikaya, directrice van DIApositief reikten op woensdag 24 mei de prijzen uit aan de vier laureaten van de vijfde editie van het DIApositief-project van Balie Brussel.

Helemaal links: Stafhouder Bernard Derveaux en Yasmine Kherbache, rechter bij het Grondwettelijk Hof, en in het midden: mr. Sevda Karsikaya, directrice van DIApositief, en Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, jeugd, media en armoedebestrijding, omringd door een deel van de deelnemers aan het DIApositief project van Balie Brussel, editie 2023.

Stafhouder Bernard Derveaux stelde dat “de essais over de ‘Rechtsstaat’ dit jaar bijzonder kwalitatief waren en de punten van de beste inzendingen dicht bij mekaar lagen,” ;daarom waren er dit jaar meer prijzen dan de vorige jaren.

Vier Brusselse jongeren met vier verschillende achtergronden, wijzen erop hoe kosmopolitisch onze hoofdstad wel is. Zij zorgen er binnen enkele jaren wellicht voor dat we deze diversiteit ook in de Brusselse advocatuur terugvinden.

Want meer kleur in de advocatuur, daarvoor staat het project DIApositief van Balie Brussel.

Tatiana FOUTY

Theodros TESFEYE

Aya DOUMIRI

Suzanne CLIFFORD

Tatiana FOUTY, met Congolese roots, kan haar rechtenstudies volgend academiejaar alvast extra gemotiveerd aanvatten.  Balie Brussel betaalt niet alleen haar studiegeld maar ook de studieboeken, een pc en een abonnement op het openbaar vervoer, gedurende de hele studieperiode.

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, jeugd, media en armoedebestrijding, moest de prijs virtueel uitreiken, want Tatiana was met haar jaar op studiereis. De vreugde was er niet minder om, zoals bleek uit haar reactie via whats’app.

Verder werden er nog drie aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

Theodros TESFEYE, met Ethiopische roots, ontving uit handen van Yasmine Kherbache een cheque van 750,00 euro om zijn eerste jaar rechten te beginnen. Mevrouw Kherbache is de eerste rechter met een migratieachtergrond bij het Grondwettelijk Hof. Balie Brussel is dan ook zeer verheugd dat ze onlangs het voorzitterschap aannaam van het DIApositief fonds bij de Koning Boudewijnstichting.

Aya DOUMIRI, geboren in Marokko, en Suzanne CLIFFORD met Nigeriaanse roots, krijgen ieder 500,00 euro als ze hun rechtenstudies aanvatten. Zij ontvingen hun diploma van Mr. Sevda Karsikaya, directrice van DIApositief en zelf van Turkse origine.

Na de prijsuitreiking in de Braffortzaal van het Justitiepaleis was er een korte receptie in aanwezigheid van de lesgevers die het introductieprogramma verzorgden en de juryleden die de essais beoordeelden.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private