Geslaagde lunchmeeting met advocaten-stagiairs op 25 april

De Orde vindt het belangrijk vanaf het begin van de stage een goed contact te onderhouden met de advocaten-stagiairs. Daarom richt ze regelmatig lunchvergaderingen in waar de stagiairs mekaar en de leden van de stagecommissie in een informele sfeer kunnen ontmoeten.

Op 25 april kwamen een veertigtal advocaten-stagiairs samen in de Koninklijke Bibliotheek (KBR) in hartje Brussel. Na een lichte lunch in het Forum verhuisde het gezelschap naar de Krantenleeszaal van de bib. Stafhouder Bernard Derveaux benadrukte in zijn korte inleiding hoe verrijkend het balieleven kan zijn waarna Mr. Barbara Huylebroek, ondervoorzitter van het BJB, vragen van de advocaten-stagiairs beantwoordde. Ook Thibauld Verhaegen, vertegenwoordiger van de stagiairs, nam kort het woord.  Mr. Frank Judo pleitte vervolgens voor meer belangstelling en deelname aan het balieleven, of over het verschil tussen advocaat zijn en tot een balie behoren. Daarna sprak de gastspreker, Mr. Luc Walleyn, over zijn ervaring als mensenrechtenadvocaat bij verschillende internationale rechtsmachten en als gewezen voorzitter van Advocaten zonder Grenzen. In zijn betoog zette hij ook uiteen hoe de situatie op het vlak van mensenrechten evolueerde sedert begin de jaren’70, toen hij advocaat werd. Uit de vragen achteraf bleek dat de ruime belangstelling voor het onderwerp. Sommigen waren maar wat blij het boek ‘Rechten zonder grenzen’ van Luc Walleyn te kunnen laten handtekenen.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private