Oproep tot kandidaatstelling Europese pleitwedstrijd 2023

Onze Orde organiseert, in samenwerking met ERA (de Academy of European Law) en verscheidene andere Europese balies, een grote pleitwedstrijd voor jonge advocaten. Deze wedstrijd geniet de financiële steun van het Programma Justitie van de Europese Unie 2021-2024.

De halve finales van deze pleitwedstrijd gaan door in:

  • Brussel op 25 en 26 mei 2023
  • Vilnius op 8 en 9 juni 2023
  • Parijs op 15 en 16 juni 2023.

De winnende teams nemen het tegen elkaar op in Trier en Luxemburg van 6 tot 9 november 2023.

Bent u stagiair of eerstejaars tableau-advocaat? Heeft u een goede kennis van het Engels en een grote belangstelling voor het Europees (proces-) recht, de rechtstaat en de fundamentele rechten? Dan is deze wedstrijd misschien iets voor u!

Deze prestigieuze wedstrijd is niet alleen een verrijkende ervaring, maar tevens een unieke gelegenheid om andere jonge Europese advocaten te leren kennen.

De kandidaten worden geselecteerd door hun lokale balie. De (internationale) teams worden vervolgens samengesteld door ERA. Waar uw halve finale plaatsvindt, hangt af van het onderwerp dat aan uw team wordt toebedeeld.

De (schriftelijke) voorbereiding van de wedstrijd gebeurt door de teams via digitale communicatie. De pleidooien gaan door op de locaties van de halve finales.

Iedere kandidaat zorgt zelf voor zijn of haar verplaatsing naar de locatie van de halve finale, maar er is een forfaitaire terugbetaling van kosten voorzien. Kosten van overnachting ter plaatse, diner, ontbijt, koffiepauzes en lunch worden door de organisatie gedragen.

Meer informatie over deze wedstrijd vindt u in deze flyer.

Heeft u belangstelling? Zend dan vόόr 15 december 2022 uw kandidatuur aan stafhouder@baliebrussel.be met vermelding: ”Young European Lawyers Contest”, samen met een korte motivatiebrief in het Engels.

Met confraternele groeten,
Bernard Derveaux
Stafhouder

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private