DiaPositief kandidaten bezoeken justitiepaleis

Chris Niyonkuru en Theodros Tesfeye zijn de nieuwe kandidaten van het DiaPositief project dat staat voor Diverse Inclusieve Advocatuur en dat meer jongeren met een migratieachtergrond rechten wil doen studeren. Ze kregen les over het jeugdrecht en de rechtsstaat, kregen toelichting over het Bureau voor Juridische Bijstand, bezochten alle afdelingen van het openbaar ministerie en het cellencomplex, werden door de directrice van het project, meester Sevda Karsikaya, rondgeleid in het Brusselse Justitiepaleis, en werden ontvangen door stafhouder Bart De Moor. Na afloop waren ze nog gemotiveerder om tegen 15 augustus een essay over de rechtsstaat in te dienen. Dit essay zal beslissen of onze balie hun studierechten financiert.

Voor meer info: www.diapositief.brussels

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private