DIApositief aan derde jaargang toe

Het DIApositief project van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie te Brussel dat jongeren met een buitenlandse origine de kans geeft een studiebeurs rechten te verdienen,is ondertussen aan zijn derde editie toe. Haitam, Yasmine en Albin namen begin juli deel aan het introductieprogramma van het DIApositief-project.

Ze bezochten onder andere het justitiepaleis, hadden een gesprek met de stafhouder en kregen een rondleiding in het Portalis-gebouw waar ze meer inzicht kregen in de werking van het parket. Met deze extra kennis als bagage hebben ze nog tot 20 augustus om een essay over de rechtsstaat te schrijven. De winnaar krijgt van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie te Brussel een beurs voor zijn rechtenstudies. We wensen hen veel succes.

De winnaar van de tweede editie, Mathieu Stroeykens, heeft ondertussen zijn eerste jaar rechten aan de VUB met schitterende resultaten bekroond. Hij mag verdiend van een lange zomervakantie genieten.

Enkele dagen na zijn laatste examen had de directeur van het DIApositief-project, mr. Sevda Karsikaya, de kans hem enkele vragen te stellen. Luister mee in dit kort videofragment.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private