Jongeren met een niet-Belgische origine kunnen studiebeurs rechten verdienen

62% van de Brusselse bevolking is immers van niet-Belgische afkomst en die diversiteit van de stad vinden wij niet terug binnen de advocatuur, en bepaald niet aan onze Nederlandse Orde. Nochtans zou de balie een weerspiegeling moeten zijn van de sociologische samenstelling van de maatschappij.

Precies daarom heeft de raad van de Orde een programma opgevat om jongeren van buitenlandse afkomst te sensibiliseren voor een studie rechten en, in het verlengde daarvan, voor een carrière in de advocatuur. Het dubbele uitgangspunt is dat geen enkele groep uit de samenleving zich mag uitgesloten voelen, om welke goede of minder goede reden ook, en dat de samenleving er baat bij heeft dat al deze groepen terug te vinden zijn binnen de advocatuur. Diversiteit is een bron van menselijke en sociale rijkdom. Sterker nog, de rechtsstaat is er ten zeerste mee gebaat dat niemand hoeft achter te blijven.

 

Verneem op www.diapositief.brussels alle details over het project en hoe u het als sponsor kan ondersteunen. Maar spreek er ook over in uw omgeving en deel het filmpje op sociale media.

 

Nederlandse orde van advocaten bij de balie te Brussel

Secretariaat Stafhouder
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel
Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private