DIApositief – voor een kleurrijke advocatuur

Op vrijdag 30 maart werd het project DIApositief, voor een kleurrijke advocatuur, van de Nederlandse Orde bij de balie te Brussel voor het eerst publiek voorgesteld op de uitreiking van de Diwan Awards.

Deze prijsuitreiking wil verdienstelijke Belgen met Marokkaanse roots in de bloemetjes zetten en op die manier alle jongeren uit die gemeenschap te motiveren om hun talenten te ontplooien. Het project DIApositief van de Brusselse balie sluit daar perfect bij aan.

De duizend genodigden, waaronder veel politici en mensen uit het bedrijfsleven, kregen van stafhouder Peter Callens te horen hoe de Brusselse balie met het project DIApositief hoopt bij te dragen tot een meer diverse en inclusieve advocatuur.

Stafhouder Peter Callens geeft uitleg over het project DIApositief

Mr. Younes Sebbarh

Klap op de vuurpijl was de verkiezing van onze confrater Younes Sebbarh, stagiair aan onze Orde, in de categorie Advocatuur en Rechten. Mr. Sebbarh legt zich voornamelijk toe op ondernemingsrecht en werkt op het kantoor Baker & McKenzie.

Als zoon van een Marokkaanse mecanicien studeerde hij in Hasselt en Leuven om zich nadien aan de Brusselse balie in te schrijven en er stage te lopen. Zijn allochtone afkomst verhinderde hem niet om de stap naar de advocatuur te zetten.

Samen met Mr. Sevda Karsikaya werkte hij actief mee aan het project DIApositief.
Voor meer info: www.diapositief.brussels

 

 

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private