Voor rechtzoekende

Pro Deo eerstelijnsbijstand​

Gratis eerstelijnsbijstand

Bent u op zoek naar praktische inlichtingen, juridische informatie, een eerste juridisch advies of een verwijzing naar een advocaat, instantie of 

organisatie, dan kunt u terecht bij het Bureau voor Juridische Bijstand (BJB). Deze dienstverlening is gratis, ongeacht uw inkomen.

Adres en openingstijden

Vanuit een grote betrokkenheid en proactiviteit bieden we zowel onze advocaten als rechtzoekenden een straffe service. We reiken ze diensten en/of tools aan die hen vooruit helpen in hun zoektocht naar

Het BJB is gevestigd in de Regentschapsstraat 63 (-1), 1000 Brussel.

gerechtigheid. Dankzij een pragmatische aanpak en een goede, correcte en efficiënte dienstverlening laten we zaken vlotter verlopen.

Openingsuren vanaf 1 september 2023 t.e.m. 30 juni 2024:

  • Zonder afspraak enkel open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telkens van 09.00 tot 11.00 uur – gesloten op woensdag

Bij Balie Brussel geven we de advocatuur bewust een gezicht, een stem en eigenheid. Ons doel? Een efficiënte, laagdrempelige toegang tot het gerecht creëren.

Openingsuren tijdens de vakantiemaanden juli en augustus:

  • Zonder afspraak enkel open op maandag, woensdag en vrijdag telkens 09.00 tot 11.00 uur – gesloten op dinsdag en donderdag.

Telefonische permanenties

  • elke werkdag tussen 12.00 en 15.00 uur op het nummer 02 511 50 45
  • elke woensdag tussen 12.00 en 15.00 uur op het nummer 02 519 84 94

Een advocaat zal u te woord staan om u een kort advies te geven en u te vertellen hoe de procedure tot toewijzing van een advocaat verloopt.

Bureau

Juridische Bijstand in het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Download hier de adressenlijst.

Er kan op het secretariaat afgeweken worden van de normale openingsuren. Het BJB blijft bereikbaar via e-mail op bjb@baliebrussel.be.

OPGELET! Tijdens de maanden juli en augustus kan er afgeweken worden van de normale openingsuren.