Openingszitting Vlaams Pleitgenootschap

De Openingszitting van het Vlaams Pleitgenootschap ging door op vrijdag 22 november 2019 in de plechtige zittingszaal van het hof van beroep. Mr. Wannes VANDENBUSSCHE hield de openingsrede, onder de titel: “Over wetgeving die alternatieve geschillenoplossing aanmoedigt: wanneer sorry reeds een begin is”.


De voorzitster van het VPG, Mr. Maria-Clara Van den Bossche hield volgens de gewoonte de repliek, waarna stafhouder Peter Callens de vergadering heeft toegesproken. De tekst van de toespraak van de stafhouder kunt u er hier op nalezen.

Op zaterdag 23 november 2019 ontving de stafhouder de vertegenwoordigers van de magistratuur, de leden van de raad van de Orde, de gewezen stafhouders en leden van de raad van de Nederlandse Orde, het bestuur van de Orde van Vlaamse Balies en de OBFG, de stafhouders van het land, de vertegenwoordigers van de buitenlandse balies en een aantal andere gasten in SILO Brussels, voor een dansvoorstelling met pianomuziek van Claude Debussy. De dans werd gebracht door Lisbeth Gruwez en de muziek werd uitgevoerd door pianiste Claire Chevalier. De voorstelling werd gevolgd door een wandelbuffet.

 

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private