Advocatenparking wordt groene promenade

Wat al enkele jaren in de lucht hing, wordt in 2021 werkelijkheid: de Regie der Gebouwen, de FOD Justitie, het Brussels Gewest en de Stad Brussel hebben gezamenlijk beslist de advocatenparking aan het Justitiepaleis af te schaffen en om te vormen tot een groene promenade, waarlangs de voetgangers vanuit de Miniemenstraat het Poelaertplein kunnen bereiken.

Ieder gebruik door voertuigen zal worden verboden. Het verbod wordt officieel van kracht vanaf 1 maart 2021.

Bezoekers van het Justitiepaleis, waaronder ook de advocaten, worden aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Voor diegenen die de verplaatsing toch per wagen maken, zijn er voldoende openbare parkings in de buurt :

– Zavel-Poelaert, ingang langs het Poelaertplein
– 2 Portes, ingang langs Waterloolaan 2A
– Stephanie-Louise, ingang langs de Livornostraat
– Entre 2 Portes, ingang langs de Guldenvlieslaan
– Guldenvlies, ingang langs Guldenvlieslaan 20
– The Hotel, ingang langs Waterloolaan 45
– Hallepoort, ingang langs Waterloolaan 103A.

Alle advocaten van de Brusselse balie, zowel van de Nederlandse als van de Franse Orde, kunnen, dankzij een overeenkomst die Mr. Pierre Winand van het kabinet van de stafhouder van de Franse Orde voor de beide Ordes onderhandelde met Interparking, genieten van een voordeliger tarief in de volgende parkings:

– Parking Zavel-Poelaert
– 2 Portes
– Parking Stephanie-Louise.

Via een, gratis te bekomen, speciale toegangskaart genieten advocaten in deze parkings van een korting van 20 %. Bovendien moeten zij niet meer betalen bij het verlaten van de parking, maar worden de parkingkosten maandelijks gefactureerd. Daarnaast geeft de kaart ook recht op 10 % korting in andere parkings van Interparking.

De speciale parkingkaart kan u reeds aanvragen via www.pcard.be/barreaudebruxelles. De module is momenteel enkel in het Frans beschikbaar, maar binnenkort komt ook een Nederlandstalig aanvraagformulier online.

Tenslotte kan ook worden vermeld dat de parking Guldenvlies reeds een “lage kosten parking” is, waar u een hele dag kan parkeren voor 10 €.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private