Chris Niyonkuru vangt binnenkort rechtenstudies aan dankzij DIApositief

Op vrijdag 6 september vernamen de DIApositief kandidaten wie de studiebeurs rechten 2022-2023 in ontvangst mocht nemen.

De kandidaten maakten uitgebreid kennis met de werking van het gerecht en kregen een rondleiding in het Justitiepaleis. Ze kregen de opdracht om een essay te schrijven met als titel “De Rechtstaat”. De jury was van oordeel dat Chris Niyonkuru het meest overtuigende werk opleverde en riep hem uit tot winnaar. Balie Brussel betaalt niet alleen zijn inschrijving aan de universiteit, maar ook zijn studieboeken en zijn abonnement voor het openbaar vervoer. Daarnaast mag hij ook een pc aankopen. Chris schreef zich dezelfde dag nog in aan de KU Brussel en start begin oktober zijn rechtenstudies.

Theodros Tesfeye, de andere kandidaat, moet zijn laatste jaar in het middelbaar onderwijs nog afmaken, maar is alvast ingeschreven voor de volgende editie van DIApositief.

Tijdens een korte plechtigheid in de Braffortzaal van het Justitiepaleis nam stafhouder Bernard Derveaux het woord en overhandigde Mr. Sevda Karsikaya, directeur van het project, het diploma aan Chris Niyonkuru. In aanwezigheid van Mr. Sven De Kerpel en Mr. Marijke Vanderhasselt, die de kandidaten tijdens het introductieprogramma wegwijs maakten in het jeugdrecht, Mr. Cynthia Nowé, directeur van de Stageschool, en Mr. Emmanuel Verraes, secretaris van de Orde, werd na afloop nog wat bijgepraat.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private