Praktische info eedaflegging woensdag 1/9/2021

Op woensdag 1 september 2021 vindt de eerste eedaflegging van het gerechtelijk jaar 2021-2022 plaats.

Wij nemen nog steeds specifieke voorzorgsmaatregelen en rekenen daarvoor op uw begrip.

Zo zal er geen voorstelling aan de Eerste Voorzitter van het Hof van Beroep te Brussel en aan de Procureur-Generaal plaatsvinden. Evenmin zullen er standhouders ter beschikking staan van de kandidaat-stagiairs om informatie te verstrekken over hun diensten en producten. Die informatie zullen wij hen digitaal overmaken.

De eedaflegging wordt gefilmd. De opname zal nadien beschikbaar zijn voor alle advocaten en kandidaat-stagiairs via verschillende kanalen, zoals onze website www.baliebrussel.be, nieuwsbrief en de facebookpagina van de Orde.

De eedaflegging van de kandidaat-stagiairs van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel en Leuven zal aanvangen om 17u30 stipt in de grote wandelzaal van het Justitiepaleis. Wij vragen aan de kandidaat-stagiairs uiterlijk om 16u55 aanwezig te zijn aan de ingang van het Justitiepaleis.

Er zullen medewerkers van onze Orde aan de ingang van het Justitiepaleis de kandidaat-stagiairs ontvangen en begeleiden naar de grote wandelzaal. De persoonlijke fiche met vermelding van hun zitplaats in de grote wandelzaal versturen we per mail naar kandidaat-stagiairs met de uitdrukkelijke vraag deze uitgeprint mee te brengen. Deze fiche zal hen ook sneller toegang bieden tot het Justitiepaleis daar zij niet via de scanstraat zullen moeten passeren.

Aangezien het verplicht is een mondmasker te dragen in het Justitiepaleis, zullen zij ook een mondmasker met het logo van de Balie Brussel ontvangen. Omwille van het esthetisch effect, nodigen wij hen graag uit dit specifieke mondmasker te dragen tijdens de gehele duur van de zitting. Het masker mag uitgedaan worden op het ogenblik van de eedaflegging zelf en voor het nemen van de foto.

Vanwege de opgelegde maatregelen, mogen noch de stagemeesters (of andere advocaten gelast met het voorstellen van de kandidaat-eedafleggers), noch familieleden/vrienden aanwezig zijn op de eedaflegging. De eedaflegging zal vanop veilige afstand plaatsvinden voor alle kandidaten.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private