Winnaar DIApositief 2020 is gekend

Op 14 september kwamen de acht eindkandidaten van het DIApositief project van de Nederlandse Orde van de Brusselse balie editie 2020 bijeen in de statige Braffort-zaal van het Brusselse Justitiepaleis. Dit jaar was de groep heel divers samengesteld. De kandidaten hadden buitenlandse roots uit Albanië, Armenië, DR Congo, Iran, Marokko, Turkije en Wit-Rusland.

Mathieu Stroeykens, met Congolese roots langs moederskant, wist de jury te overtuigen met zijn essay over ‘diversiteit in de rechtsstaat’. Mr. Sevda Karsikaya, directeur van het project, en stafhouder Bart De Moor loofden zijn goed gestructureerde paper waaraan hij de steun van de Brusselse balie heeft te danken. De studiebeurs bestaat uit het inschrijvingsgeld voor rechtenstudies aan een Belgische universiteit, alle leerboeken, een draagbare computer en een abonnement op het openbaar vervoer.

Criteria en traject – het belang van de rechtsstaat

De potentiële kandidaten worden geselecteerd aan de hand van enkele criteria zoals motivatie, interesses en studieresultaten, maar ook origine en thuistaal. Nadien doorlopen ze een traject van twaalf uur waarbij ze ondergedompeld worden in de wereld van justitie en de advocatuur, en een inleiding krijgen op de betekenis van de rechtsstaat. Met deze informatie gaan ze aan de slag om een essay te schrijven over het belang van diversiteit in een rechtsstaat. De kandidaat met het beste essay krijgt de beurs.

Interesse om het DIApositief project te sponsoren?

Giften gebeuren via de Koning Boudewijnstichting door storting op de rekening IBAN BE10 0000 0000 0404 BIC BPOTBEB1 – bpost bank, Koloniënstraat (P28), 1000 Brussel, met vermelding “191900 – Fonds DIApositief” of gestructureerde melding ***019/1900/00050***. Giften vanaf 40 euro die op deze wijze plaatsvinden, zijn fiscaal aftrekbaar en u krijgt een fiscaal attest.

Steun DIApositief en doe uw storting nu via deze link.

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private