Kadir Pinar is ‘onze’ eerste DIA-positief student

Kadir Pinar kreeg op 22 november 2019 officieel een getuigschrift als laureaat van het DIA-positief project waarmee de NOAB jaarlijks een studiebeurs toekent aan een leerling met een migratieachtergrond, die zich voorneemt rechten te studeren. Deelname aan het programma omvat een vormingsprogramma en een essaywedstrijd. De winnende leerling krijgt de studiebeurs.

Ondertussen heeft Kadir er al enkele maanden op de universitaire banken van de KULeuven in Brussel opzitten.

Kadir’s mama kwam in ons land op driejarige leeftijd en kreeg ook van haar ouders de kans om later verder te studeren. Kadir zat op verschillende middelbare scholen maar uiteindelijk haalde hij zijn diploma aan de Examencommissie van de Vlaamse Overheid. Zijn drang naar kennis is groot en hij leest veel boeken over sociologie, geschiedenis, literatuur en internationale politiek. En ook al speelt hij geen muziekinstrumt toch is klassieke muziek één van zijn passies. Om zich te ontspannen maakt hij urenlange wandelingen in het  park met in het gezelschap van zijn oordopjes. Maar na de lesuren tref je hem net zo goed aan op een lezing over een of ander politiek actueel onderwerp.

 

Contact

Nederlandse Orde van Advocaten
bij de balie te Brussel
Gerechtsgebouw
Poelaertplein
1000 Brussel

Tel. 02/508 67 62
Fax 02/514 22 66
orde@baliebrussel.be

KBO nr: 248012469

 

balie logo

main_nav_private