Toon menu
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Nieuw op deze site: de rubriek ‘veelgestelde vragen’. Misschien zit u ook met een prangende vraag over de Balie in Brussel. Stuur u vraag dan per mail naar info@baliebrussel.be.
NOAB Nieuws
10/12/2014

Openingsplechtigheid Gerechtelijk Jaar 2014-2015 aan de Brusselse Balie op 28 november 2014

Bij de opening van het gerechtelijk jaar wil de traditie dat de Stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel eveneens het woord neemt en de openingsredenaar van repliek dient. Voor die openingsrede deed het Vlaams Pleitgenootschap, die deze plechtigheid organiseert, een beroep op professor Kim Van der Borgt.

Zijn  uiteenzetting over het Chinese rechtssysteem onder de titel ‘China: de rechtsorde zoals we ze kennen?‘, kreeg een eerste repliek van meester Joris Roesems, de voorzitter van het Vlaams Pleitgenootschap, waarna hij het woord gaf aan Stafhouder Kathleen Vercraeye. Op een gevatte manier lichtte de Stafhouder toe waarom de openingsrede haar op haar honger liet en ze nodigde iedereen uit om ondermeer na te denken over de kernwaarden van de advocatuur in het Westen en wat de mogelijke conflicten kunnen zijn bij contacten met Chinese advocaten en hun cliënten.

Als bijlage kunt u lezen hoe de Stafhouder haar redenering met concrete voorbeelden staaft en een aantal conclusies formuleert.

Lees meer

Welkom

 U zoekt een advocaat? U bent een advocaat? Of u wilt advocaat worden?

Welkom dan op de website van NOAB, de Nederlandstalige Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel die de Nederlandstalige advocaten uit het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde groepeert.

Met deze website wil NOAB rechtzoekenden niet alleen wegwijs maken in hun zoektocht naar een juiste advocaat, maar ook duidelijk maken waarvoor u beroep kunt doen op een advocaat.

Ook ‘advocaten-in spe’ heten we graag welkom. Ook zij kunnen op deze site alle nodige formaliteiten terugvinden.

De advocaten zelf verwijzen we rechtstreeks door naar het luik ‘Ik ben advocaat bij de Brusselse balie’.